Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

Proč solární lampa svítí přes den?

2023-01-24
Proč solární lampa svítí přes den?

Solární lampy je velmi oblíbeným typem venkovního osvětlení. Jsou oblíbenou volbou především z ekonomických a estetických důvodů. Tyto světelné zdroje by se měly aktivovat až po setmění. Mohou však svítit i během dne. Stojí za to vědět, co je příčinou a jak se s problémem vypořádat.

Jak fungují solární lampy?

Během dne je solární lampa osvětlována slunečními paprsky. Energie se ukládá ve fotovoltaickém článku a poté se přenáší do baterie, kde se uchovává. Fotorezistor nebo ovladač, kterým je lampa vybavena, ji aktivuje, když nastane tma. Energie potřebná k výrobě světla se odebírá z baterie.

Aby solární osvětlení správně fungovalo, musí být umístěno na místě, kam slunce dopadá po většinu dne. Nesmí být zakrytý nebo zastíněný, např. rostlinami. Nesmíte také zapomínat na to, že na lampy nesmí dopadat jiné zdroje světla, protože to může způsobit jejich poruchu.

Proč solární lampa svítí přes den?

Solární lampa svítí během dne - co by mohlo být příčinou??

Pokud vaše solární lampa svítí během dne, to nemusí nutně znamenat vážné selhání. Nejprve zkontrolujte soumrakový senzor, kterým je vybaven. Můžete zjistit, že je zakrytý například listem. V tomto případě se osvětlení rozsvítí i za slunečného dne.

Pokud však nefunkčnost solární lampy nezpůsobuje soumrakový senzor, podívejte se na návod. Zde najdete nejdůležitější informace o konkrétním modelu osvětlení. Výrobce by měl uvést popis nejčastějších poruch a způsob jejich odstranění.

Přečtením příručky zjistíte, proč solární lampa svítí během dne. Pouze v případě, že jste vyčerpali všechny možnosti a závadu se vám nepodařilo odstranit, měli byste podat reklamaci u výrobce.

Solární lampa nesvítí - nejčastější příčiny poruchy

Může se také stát, že vaše solární lampa nesvítí po setmění. Nejčastějšími příčinami tohoto typu selhání jsou:

  • vybitá baterie - lampy obvykle potřebují k dobití baterie asi 6 hodin. Pokud jste osvětlení umístili na místo, kam nedosahují sluneční paprsky, nemusí správně fungovat;
  • nezapnutí svítidla - po zakoupení zkontrolujte, zda jste odstranili všechny ochranné fólie a aktivovali příslušná tlačítka. Bez toho se osvětlení nezapne;
  • nečistoty na povrchu lampy - prach, bláto nebo jiné nečistoty mohou bránit správnému nabíjení baterie. Pravidelně kontrolujte čistotu lamp a v případě potřeby je otřete vlhkým hadříkem;
  • vadné čidlo - pokud se lampa nerozsvítí, přestože nastane tma, může to znamenat závadu na této součástce.

Proč se solární lampa po setmění nerozsvítí?

Proč si vybrat solární lampy?

Solární lampy mají mnoho výhod, díky kterým je jejich používání tak oblíbené. Nejdůležitější z nich jsou:

  • žádné dráty a lze je instalovat prakticky na jakémkoli místě, kam dopadá sluneční světlo,
  • energetická účinnost,
  • bezproblémová instalace,
  • bezpečnost použití,
  • nápadný vzhled.

Solární osvětlení je ideální pro použití jak na zahradě, tak na balkoně nebo terase. Máte široký výběr různých typů svítidel. Obě tyto položky jsou modely určené k montáži přímo na zem, a také osvětlení stěna, zavěšení i stojící. Podívejte se na nabídku a vyberte si produkty, s nimiž vytvoříte jedinečnou atmosféru na svém pozemku.

Doporučené stránky

IdoSell Trusted Reviews
4.56 / 5.00 80 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-21
Světýlka jsou nádherná a udělala nám radost. Doprava rychlá.
2024-08-20
Veškerá spokojenost.
pixel