Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

Jaké solární lampy koupit?

2023-01-10
Jaké solární lampy koupit?

Použití solární lampy je oblíbeným způsobem osvětlení terasy, balkonu nebo zahrady. Jsou energeticky úsporné a navíc velmi působivé. Mohou být skvělou alternativou k tradičnímu venkovnímu osvětlení. Zjistěte, na co se zaměřit při výběru tohoto typu lampy a jak vybrat správný model.

Solární lampy na zahradu - jaké vybrat?

Pokud vás to zajímá, které solární lampy koupit pro vaši zahradu, stojí za to znát nejoblíbenější modely, které jsou pro zákazníky obzvláště zajímavé. Prvním typem solárního osvětlení, které byste měli zvážit, jsou pozemní solární lampy, známé také jako invaze.

Které solární lampy koupit


Jejich konstrukce umožňuje instalaci do země. Můžete je s úspěchem použít k osvětlení a dekoraci rostlin na zahradě nebo k vytvoření koutku pro večerní relaxaci venku. Takové lampy se skvěle hodí také k osvětlení cesty, terasy, příjezdové cesty nebo schodiště. Jsou odolné proti vlhkosti, takže jim neublíží déšť ani sníh. Mají také soumrakový senzor, který je automaticky zapne, když se venku setmí.

Dalšími produkty tohoto typu, které se vyplatí zvolit pro zahradu, jsou solární zemní světla. Mají různé podoby a barvy. Zajímavého vizuálního efektu můžete dosáhnout pomocí solárních lamp ve tvarech:

  • tradiční míč,
  • nápadný tulipán,
  • moderní křišťál,
  • stylovou svítilnu,
  • legrační balónek,
  • minimalistický pilíř.


Můžete si také nainstalovat solární lucerny, které dokonale osvětlí váš domov. Jsou velmi nápadné a jistě upoutají pozornost návštěvníků. Pokud nevíte, které solární lampy na zahradu stojí za to koupit, tento typ osvětlení je jistě vynikající volbou díky své univerzálnosti.

Jaké solární lampy zvolit pro balkon a terasu?

Mnoho lidí se ptá, které solární lampy na balkon a terasu budou vypadat co nejlépe. Jsou to místa, která si zaslouží odpovídající osvětlení a zároveň v nich vytvářejí útulnou atmosféru.

Pokud chcete, aby se vaše terasa nebo balkon staly výjimečným místem, kde budete chtít trávit čas i po setmění, vsaďte na nápadný design solární závěsná světla. Takové lampy lze zavěsit například na pergolu nebo umístit na podlahu. Dodávají se v různých tvarech a barvách, takže si jistě vyberete takový, který bude vyhovovat vašim potřebám.

Můžete si také vybrat nástěnné solární svícny, které dodají trochu více světla. Tento typ osvětlení je vynikající volbou pro ty, kteří chtějí dobře osvětlit svou terasu nebo balkon a zároveň chtějí, aby tyto prostory vypadaly módně a elegantně.

Na co se zaměřit při nákupu solárních lamp?

Vyplatí se také vědět, na co se při nákupu solárních lamp zaměřit, abyste si mohli vybrat model, se kterým budete opravdu spokojeni. Nejprve si ověřte, z jakého materiálu jsou svítidla vyrobena. Měly by být robustní a odolné vůči mechanickému poškození a nepříznivým povětrnostním podmínkám.

Dalším parametrem, který je třeba vzít v úvahu, je těsnost svítidel. Vyjadřuje se dvoumístným označením IP. První číslice označuje úroveň ochrany proti prachu (od 0 do 6) a druhá číslice označuje ochranu proti kapalinám (od 0 do 8).

Pokud již víte, jaké solární lampy si vybrat a na jaké parametry osvětlení je třeba dbát, podívejte se na naši nabídku a najděte si model, který splní vaše očekávání.

Doporučené stránky

IdoSell Trusted Reviews
4.56 / 5.00 80 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-21
Světýlka jsou nádherná a udělala nám radost. Doprava rychlá.
2024-08-20
Veškerá spokojenost.
pixel